طلاق عاطفي به اين معنا بوده که در ظاهر زن و شوهر با هم زندگي ميکنند اما در باطن فکر و احساس آنها جاي ديگري است و به محيط خانه تعلق ندارد، اين نوع طلاق عوارض بسيار جبرانناپذيري را به همراه دارد.
به گزارش
سلام لردگان؛ شبکههاي اجتماعي مشکلات بسياري را براي خانوادهها بهوجود آورده، حتي برخي افراد در محيط خانه که با هم معاش ميکنند، شايد سخني نگويند و با هم در اين فضاها صحبت کنند.
چه بسا بسياري از زندگيها بهدليل همين مسائل از هم پاشيده، به دليل اينکه افراد از فرهنگ استفاده درست از اين شبکههاي اجتماعي آگاهي ندارند، در صورتيکه استفاده درست و بهجا از اين فضاها، مزاياي بسياري براي افراد به همراه دارد.
موضوعي که نگرانيهايي بسياري بهوجود آورده، بحث طلاق عاطفي است، به اين معنا که در ظاهر زن و شوهر با هم زندگي ميکنند اما در باطن فکر و احساس آنها جايي ديگر خفته است و به محيط خانه تعلق ندارد، اين نوع طلاق عوارض جبرانناپذيري را به همراه دارد.
* همخانگي زن و شوهر در طلاق عاطفي
مديرکل سابق امور اجتماعي استاندار مازندران در اينباره در گفتوگو با فارس، گفت: در بحث طلاق عاطفي نوعي همخانگي اتفاق ميافتد، يعني افراد زير يک سقف هستند ولي روابط زن و شوهر موقعيت خود را از دست ميدهد و روابط زناشويي بين آنها حاکم نيست.
علي شادمان با اشاره به اينکه طلاق عاطفي به عوامل مختلفي بستگي دارد، بيان کرد: با توجه به اينکه زندگي صنعتي، زندگي خشکي است و تقريباً روابط از حالت ارگانيکي به حالت مکانيکي تبديل ميشود، اين موضوع به اين معنا است که روابط انساني که بايد بين افراد باشد، تحت تأثير مقولههاي حاکم بر جامعه ميشود.
وي با بيان اينکه درک متقابل بين افراد چنين خانوادههايي وجود ندارد و داراي دو منش و تفکر متفاوت هستند، تصريح کرد: برخي اين موضوع را يک نوع افتخار ميدانند، همين موضوع سبب ميشود نتوانند فهم درستي از يکديگر داشته باشند، در حاليکه پذيرش اين حالت انسان را خشک، بيروح و فاقد ارتباط انساني ميکند.
مديرکل سابق امور اجتماعي استانداري مازندران با اعلام اينکه مسائل مادي در بحث طلاق عاطفي بيتأثير نيست، اظهار کرد: نگاه مادي، انسان را از حالت روابط خانوادگي خارج ميکند.
اين مسئول يادآور شد: فضاهاي مجازي و شبکههاي اجتماعي يکي از عواملي است که چنين افرادي را مشغول خود ميکند، وقتي افراد بيش از حد متعارف مشغول چنين رويدادهايي باشند، درک متقابل سختتر شده و بهجاي ارتباط عيني ارتباط مجازي اتفاق ميافتد.
شادمان بيان کرد: يکي از دلايل درک نکردن قبل از ازدواج است، بهدليل اينکه اين افراد داراي تفاوتهاي اعتقادي، رفتاري و طبقه اجتماعي هستند، وقتي تفاوت باشد خود به خود تعامل از بين ميرود.
مديرکل امور اجتماعي استانداري مازندران با تأکيد بر اينکه کمرنگ شدن هر يک از اين عوامل خود به خود به کاهش طلاق عاطفي کمک ميکند، خاطرنشان کرد: توصيه ما به زوجين اين است اجازه ندهند اين مسائل زندگي آنان را از هم بپاشاند و پايبند زندگي زناشويي باشند.
* طلاق خاموش آسيب بيشتري به بنيان خانواده وارد ميکند
مديرکل امور بانوان و خانواده استانداري مازندران در اينباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: شاهد بيشترين آمار جداييها بهويژه طلاقهاي توافقي در سطح کشور هستيم که بسيار نگرانکننده است.
مريم جمشيدي با اشاره به اينکه آمار طلاق بهصورت نگرانکننده در حال افزايش است، افزود: بسياري از زوجين با دلايل پيش و پا افتاده طلاق ميگيرند که بايد به بحث آموزش آنان توجه ويژهاي شود.
وي بيان کرد: در حال حاضر استفاده نامناسب و نامطلوب از شبکههاي اجتماعي سبب ايجاد شکاف عاطفي ميان زوجين شده و چه بسيار خانوادهها که بهدليل عدم مديريت اين خلأ عاطفي، از هم پاشيده شدند.
مديرکل امور بانوان و خانواده استانداري مازندران با اعلام اينکه طلاق خاموش ـ عاطفي ـ آسيب بيشتري به بنيان خانواده وارد ميکند، افزود: در مرحله اول بايد پيشگيري شود، با توجه به اينکه رابطه همانند گل است که نياز به مراقبت دارد.
اين مسئول اضافه کرد: مراقبت رابطه زناشويي به اين صورت است، همسران ارتقاي سطح آگاهي نسبت به بهتر شدن رابطه را غني ندانسته بلکه همواره تلاش کنند اطلاعات خود را بالا ببرند تا رابطه بهتري داشته باشند.
جمشيدي تصريح کرد: همسران نبايد اين موضوع را فراموش کنند که روزي انتخاب هم بودند و بايد به انتخاب هم احترام بگذارند، تفاوتهاي موجود شايد به اين دليل باشد که نگاهشان تغيير کرده و هيچ وقت نبايد تلاش کنند تا فرد مقابل خود را تغيير دهند، چرا که بهطور حتم با برآورده نشدن نيازها فاصله ايجاد ميشود.
وي با تأکيد بر اينکه همسران بايد بيدريغ نسبت به يکديگر محبت کنند، خاطرنشان کرد: محبتهاي روزگار ما حسابگرانه شده که بايد اين نگاه از بين رود البته همه اين مواد منوط به انتخاب درست است و نبايد سوء تعبير شود.
مديرکل امور بانوان و خانواده استانداري مازندران اضافه کرد: يکي از مشکلات امروز اين است که زن و شوهر بهدليل مشغله کاري، فضاي مجازي و ساير براي يکديگر وقت نميگذارند که توصيه ما اين است بايد به يکديگر اهميت دهند و يادشان نرود که زندگي مشترک است.
اين مسئول يادآور شد: خوشبختي زندگي مشترک در گرو اين است که در تلاش براي خوشبختي طرف مقابل خود دريغ نکنند و همه هم و غمشان اين مهم باشد.
جمشيدي با تأکيد بر اينکه بايد در زمينه طلاق جديت و حساسيت لازم صورت گيرد، اظهار کرد: بسياري از طلاقها اگر قبل آن همراه با مشاوره باشد، شايد به طلاق کشيده نشود.
طلاق پديده شومي است که علاوه بر اينکه خانواده را از هم ميپاشد، اثرات منفي براي جامعه به همراه دارد و معمولاً فرزندان طلاق آمادگي بيشتري براي روي آوردن به جرايم و آسيبهاي اجتماعي دارند./ فارس